Prevenirea infarct-ului...

Sa spunem ca e ora 20:30 si vii cu masina spre casa de la slujba...dupa o zi grea.Esti obosit si frustrat.

Deodata simti o durere severa in piept ce iradiaza in brat sau maxilar.Esti la 5 km de spital.Nu se stie daca vei putea ajunge pana acolo.


Deoarece multi oameni sunt singuri cand fac un infarct ,fara ajutor ,persoana a carei inima bate necorespunzator are doar 10 secunde la dispozitie inainte de a-si pierde cunostinta.

Ce e de facut?

Incepe sa tusesti puternic si repetat

Inspira adanc inaintea fiecarei reprize de tuse iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita ,ca si cum ati vrea sa eliminati secretiile din plamani.
Un inspir adanc si o repriza de tuse trebuie repetate la fiecare 2 secunde fara pauza.Pauza se face doar cand vine ajutorul sau cand simti ca inima incepe sa bata normal din nou

Inspirul adanc aduce OXIGEN in plamani lar miscarile de TUSE comprima cordul si fac sangele sa circule .
Presiunea exercitata astfel asupra inimii o ajuta sa-si revina la ritmul normal.In acest fel victimele unui atac de cord pot ajunge la spital.

Din cauza schimbarilor in stilul de viata ,atacul de cord poate aparea la toate grupele de varsta.


simplY`:) by alex

4 comentarii:

vreau sa-ti spun ca te admir pentru postarea asta...este un subiect care merita multa atentie...multumim pentru sfaturi :)

 

vreau sa-ti spun ca te admir pentru postarea asta...sunt niste sfaturi foarte bune...multumesc :)

 

vreau sa-ti spun ca te admir pentru postarea asta....avem multe de invatzat pentru binele nostru si asta ar fi una dintre ele...multumesc pt sfaturi :)

 

interesant si foarte folositor in acelas timp :)

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL