**Chestii nesanatoase**


Dupa ce am facut un top cu alimente sanatoase accesibile...facem si unul opus...Top chestii nesanatoase:1.Margarina - numita si "plastic" datorita compozitiei acesteia.
Pe termen lung, margarina determina aparitia bolilor cardiovasculare, a bolilor neurodegenerative. Atunci cand sint asimilate de catre organism, aceste grasimi hidrogenate afecteaza sistemul imunitar, determina o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si chiar la cancer. Inlocuieste-o cu unt este mult mai sanatos. Este recomandat sa mananci zilnic intre 5-10 grame.

2.
Zaharul - Nocivitatea sa asupra omului este la fel de mare ca cea a alcoolului si tutunului la un loc”.Nutritionistii il numesc “otrava alba” si considera ca acest aliment ar trebui eliminat din dieta noastra.Principalele efecte nocive ale zaharului sunt: diabetul ,cariile ,osteoporoza ,scaderea imunitatii etc.

3.
Bauturi acidulate - O doza de 330 ml de Cola contine 8 lingurite de zahar.Consumul exagerat al bauturilor "comerciale" implica numeroase efecte neplacute: balonare, stari de agitatie, insomnie.

4.
Supa la plic - Atunci când sunt consumate un timp îndelungat, supele instant grăbesc apariţia hipertensiunii arteriale şi afectează sistemul imunitar şi stomacul.Supele instant nu au niciun element nutritiv proaspăt.

5.
Chipsurile si cartofii prajiti - Cartofii prajiti in uleiuri sunt extrem de daunatori, deoarece contin amidon, iar grasimile incinse in preajma amidonului genereaza o substanta puternic neurotoxica si cancerigena, numita acrilamida.Consecintele sunt aparitia obezitatii si cresterea riscului de boli cardiovasculare si diabet.


simplY`:) by alex

1 comentarii:

Intotdeauna am fost impotriva supei la plic.:D
Pe celelalte le mai consum, dar in cantitati mai mici... asa, ca un rasfat personal;)).

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL