Bufnite...Aud de cateva zile o bufnita in curtea din fata blocului si am vrut sa ma doc
umentez putin despre aceasta specie.Se zice ca aceste pasari aduc ghinion sau alte chestii dastea...


Bufnitele sunt pasari de prada
-Aceste pasari nocturne se hranesc cu o mare varietate de mamifere mici ,pasari mici ,insecte si reptile ,pesti...depinde de specie.Bufnitele nu au dinti si de aceea ele rup bucati mici din hrana.

Bufnitelor sunt nocturne
-Acesti pradatori sunt activi noaptea.Sunt unele specii care sunt active si di
mineata la apus sau pe timpul zilei.

Ochii bufnitelor sunt fixi
-Bufnitele sunt incapabile sa-si miste ochii in orbite, astfel ele trebuie sa-si intoarca capul pentru a vedea in diferite directii. Intrucat ochii bufnitelor sunt pozitionati in fata, acestea au o viziune binoculara bine dezvoltata.

Bufnitele au penele adaptate la zborul silentios
-Penele bufnitelor s-au adaptat special pentru a le permite minimizarea sunetului produs pe timpul zborului.Penele pufoase acopera restul suprafetei aripilor, pentru a reduce si mai mult sunetul.

Bufnitele au cioc lung, incarligat
-La multe specii, ciocul este partial ascuns de pene, astfel incat pare mult mai mic decat este. Bufnitele isi folosest ciocul ascutit pentru a rupe hrana.

Faima rea
-În multe culturi, bufniţele au o reputaţie proastă; sunt asociate cu boala, moartea, în general cu întîmplări nefericite.Bufniţele, evident, nu-s aducătoare de moarte, nici de boală, ba dimpotrivă, având în veder câte rozătoare consumă, sunt chiar benefice...şa că o boală, dacă vine, e mult mai probabil să vină de la şobolani decât de la cucuveaua care a cântat pe casă.

p.s: Pana cititi voi...eu ma bucur de sunetul lor...
simplY`:) by alex
3 comentarii:

Hedwig!
Ai avut ocazia sa o si vezi?

 

nu sm vazut-o...doar in poze ,si pare frumoasa.

 

Ele isi gasesc uneori locul in turlele bisericii,scot sunete ciudate,uneori asa cum ai scris prevestitoare de ceva rau...dar uite ca tu ai adus in articol toate lucrurile benefice!:)

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL