Controleaza stresul


Stresul face parte din viata noastra de zi cu zi si fiecare incercam sa ii facem fata cum putem. Locul de munca, problemele financiare si problemele in viata de cuplu sunt cateva dintre cauzele stresului. Stresul poate duce la depresie si slabeste sistemul imunitar.

Trebuie sa opresti gandurile negre inainte sa intre in mintea ta. Incepe prin aplicarea unor exercitii de respiratie, deoarece in conditii stresante tinzi sa respiri mai greu.




STRESUL LA FACULTATE
Trebuie sa ai grija sa controlezi stresul inainte ca el sa te controleze pe tine. Cea mai buna metoda de a face fata stresului este sa te odihnesti cat mai bine. Somnul iti va ajuta mintea sa se relaxeze si sa te concentrezi mai bine in orice situatie. De asemenea, in perioasa examenelor este recomandat sa iti schimbi si obiceiurile alimentare

STRESUL LA LOCUL DE MUNCA
Atunci cand vrei sa te ocupi de multe proiecte in acelasi timp, sansele de a fi stresat cresc foarte mult. Pentru inceput, aranjeaza-ti proiectele in functie de importanta lor. De asemenea, stabileste-ti obiective realiste pentru a evita dezamagirile. Nu uita ca, din cand in cand, este cazul sa faci pauze pentru a nu te suprasolicita.

STRESUL INTR-O RELATIE
Comunicarea este cheia pentru orice relatie sanatoasa, insa anumite momente pot fi chiar stresante, facandu-va sa nu mai va comportati frumos unul cu celalalt.Primul lucru ce trebuie facut este sa discuti cu partenerul orice problema aparuta.
O alta modalitate de a face fata stresului dintr-o relatie personala este sa iti accepti partenerul asa cum este. Daca vrei sa schimbi ceva la el, de ce ai inceput aceasta relatie?

p.s: "Stresul este schimbare, iar în sine nu este nici bun, nici rău."


simplY`:) by alex

3 comentarii:

stresul afecteaza viata fiecaruia si e greu sa-l "gonim" din viata cotidiana...din pacate!

 

şi eu am problema asta, mă stresez din cine stie ce porcărie, a devenit un obicei..

 

urasc stresul....dar viata merge inainte cu sau fara el...

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL