Michael Jackson - Secret FaceCu totii stim cine a fost Michael Jackson ,dar putini stiu cum a ajuns sa fie idolatrizat de o planeta intreaga.Putini au inteles melodiile sale ,mesajele pe care a vrut sa le transmita.Desi ascultam o melodie din placere ,de-a lungul timpului multe melodii au fost codificate cu mesaje neintelese la prima ascultare.Si in ziua de azi se practica aceasta metoda de manipulare.Sa ne intoarcem la MJ.

Din sursele mass
media aflam ca Michael s-a nascut intr-o familie cu sapte frati si o sora.Alaturi de patru frati a debutat in cariera muzicala sub formula "The Jakson 5" ,el fiind cel mai mic si in acelasi timp unul dintre solistii trupei.De la o vârstă fragedă Michael a fost abuzat fizic și emotional de tatăl său, fiind nevoit să îndure ore întregi de repetiții fără oprire, bătăi și înjosiri cauzate de înjurături.

In 1982 ,Michael își lansează cel de-al doilea album ,"Thriller", care devine cel mai vândut album din toate timpurile fara a fi promovat de vreun turneu oficial.Albumul a rămas în top10 Billboard 200 timp de 80 de săptămâni consecutive.De-a lungul timpului ,albumul s-a vandut in 120 de milioane de copii.

În 1984 ,M. Jackson a suferit un accident de sănătate in timpul fimarilor pentru Pepsi.In urma arsurilor de gradul doi ,Michael a trebuit sa-si faca o a treia operatie de chirurgie plastica.Acest accident avea sa-i lase urmari tot restul vietii.Tot in acest an castiga 8 premii Grammy. Tot in anii 80' ,a inceput sa aiba probleme cu pielea datorita bolii Vitiligo.Au aparut speculatii cum ca a efectuat o serie de operatii la nivelul fetei.

In 1987 lan
seaza albumul "Bad" care este de asemenea un succes.Turneul de promovare a avut în total 123 de concerte și incasări de 125 de milioane de $.

În martie 1988, Jackson a cumpărat un teren de 11 km2 unde a construit domeniul Neverland ,la costul a 17 milioane de $ (evaluata in ziua de azi la peste 100 de milioane de $).

În martie 1991 Michael lanseaza cel de-al optulea album numit "Dangerous" ,in colaborare cu Sony Music.Materialul discografic s-a comercializat in peste 12 milioane de copii.Albumul a fost promovat si in Romania prin concertul din 1992.

In vara anului 1993,M. Jackson a fost acuzat de molestare sexuală de către un copil de 13 ani.Dupa moartea megastarului ,baiatul abuzat a recunoscut ca totul a fost o inscenare pentru bani. În 26 mai 1994, Jackson se căsătorește cu cântăreața și compozitoarea Lisa Marie Presley , fiica lui Elvis Presley .Divorteaza dupa 2 ani.
In 1
995 lanseaza albumul "HiStory" care continea mai multe mesaje dure.Albumul a fost promovat printr-un turneu mondial cu 87 de concerte.De asemenea a fost promovat si in Romania.Acesta a fost ultimul turneu a lui Michael Jackson.Acest album a fost mai diferit pentru cei care inteleg.Multe mesaje adresate catre cei de sus.Si acum imi aduc aminte cum am ratat ocazia sa merg la concert pentru ca eram prea mic.
Ultimul album a fost cel din 2001 numit "Invincible".Aceasta a fost ultima încercare a lui Michael de a-i uni pe oameni și de a face o lume mai bună.Disputa cu casa de discuri, lipsa promovării și lipsa unui turneu, au fost cauzele pentru care albumul "Invincible" a fost vândut in doar 10 milioane de copii.


Intre anii 2003-2009 se confrunta cu alte acuzatii de abuz sexual.Michael este achitat in cele din urma. În martie 2009,M. Jackson a anunțat că, începând cu 8 iulie 2009, va susține un turneu de 50 concerte.Acest turneu nu mai are loc deoarece Michael moare pe 25 iunie.Dupa un proces de 2 ani ,medicul personal este gasit vinovat pentru moartea megastarului.Ceremonia de inmormantare a fost urmarita de peste 2.5 miliarde de oameni din intreaga lume.

Michael Jackson a strâns și a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acțiuni de caritate și prin intermediul propriei sale fundații ,Fundatia Heal the World.
MJ a fost de-a lungul timpului intr-o continua lupta cu diferite procese ,boli si oameni care incercau sa-l opreasca.Ajunsese intr-un moment in care se temea sa nu fie otravit sau imbolnavit.Prin melodii precum "Black or White" sau "They don't care about us" ,Michael face gesturi si transmite mesaje catre anumite organizatii.Tot el preciza ca aceste organizatii considera oamenii de culoare inferiori celor albi.Se speculeaza ca a fost infectat intentionat cu Vitiligo.De asemenea postul MTV a refuzat sa-i difuzeze un videoclip pe motivul ca era negru.Puteti vedea acest video.

Chiar si cu toate astea ,Michael Jackson a ramas la fel de iubit si apreciat in intreaga lume.simplY`:) by alex

1 comentarii:

Stimate domnule Alex, primiti, va rog , CALDE MULTUMIRI de la Brasov, pentru acest articol alcatuit IN SPIRITUL ADEVARULUI, ce-i drept, cu unele mici exceptii, sau poate ar fi corect sa spun, cu unele omiteri pe care, din iubirea profunda, statornica si indreptatita fatsa de acest INGER MICHAEL, v-as ruga sa-mi ingaduiti sa le insir aici : O fac pentru ca TREBUIE limpezite anumite aspecte, pentru ca din fire, sunt un om insetat de dreptate, revoltat pana peste poate de interminabilele MIZERII si NEDREPTATI aruncate asupra acestei FINTE PURE si lipsite acum de aparare, mizerii cu care ma straduiesc sa lupt prin umilele mele forte. Sunt anumite lucruri in viata, stimate domn, care nu au nevoie de ,,probe”, de informatii si lecturi vaste, lucruri care sunt intelese perfect doar prin ,,a crede” si ,,a simti”. Dar NU a simti fizic, ci a simti sufleteste. Sunt situatii de viata care seamana izbitor de la o persoana la alta, asemanari care conduc la niste convingeri. Ca sa nu mai lungesc mult, ma refeream la numeroase aspecte din viata mea si a LUI MICHAEL, care seamana, si care ma fac sa am o intelegere mult mai profunda si realista privitoare la norii negri si nedrepti din viata LUI. Nu trebuie sa ne lasam redusi doar la avalansa de informatii , din care majoritatea sunt mizerii, inventii. Trebuie sa URCAM, sa tot inaintam spiritual, si astfel vom avea sansa descoperirii multor lucruri pozitive si adevaruri la care cei multi si limitati nu au acces pentru ca NU VOR sa iasa din cercul lor stramt, dictat de aceasta presa MIZERABILA – mana dreapta a Vrajmasului care tinde sa domine lumea. Iata un exemplu de completare pe care mi-am ingaduit sa v-o scriu : referitor la odrasla lui e. presley- o femeie DEZMATSATA, o AVIDA de bani si averi, o VIPERA care a MINTIT, FOLOSIT, UMILIT, PARASIT o fiinta MULT PREA INOCENTA, CREDULA, DARNICA, SMERITA, cazuta MULT PREA USOR in plasa nu doar a acestei desfranate, ci si a muuultor, multor indivizi lipsiti de D-ZEU. Ca sa adaug si faptul ca nu este decat o ,,cantareata si compozitoare” sub duş. Din aceea sunt si eu, si multi sunt. Eu as fi adaugat in acest articol nu doar aceste lucruri, ci si un amanunt absolut necesar , pentru a nu mai contamina si mai mult mintile fragile ale publicului, privitor la episodul extrem de dureros legat de acel smintit copil manipulat de un tata CRIMINAL, pentru a batjocori in fatsa lumii acest CRIN PUR. Amanuntul este cuvantul ,,nedrept”, care multor asa-zisi ziaristi le lipseste, si eu stiu bine de ce le lipseste. In rest, MULTUMIRI inca o data, pentru RARISIMUL EXEMPLU ce-l oferiti. Pot considera acest articol ca pe un umil omagiu- ceea ce este DE DORIT si de preferat, comparativ cu muntii de venin scuipat de o sumedenie de indivizi fara morala, impotriva carora avem inalta datorie de a lupta prin toate mijloacele posibile. Va cer scuze pentru randurile foarte lungi si poate, dezagreabile. Cu stima, Athina-Aurelia Costea ( Brasov )

 

Trimiteți un comentariu

Pentru a comenta folositi optiunea Nume/Adresa URL